2017-02-02

Vem skall ersätta veterinärkostnaderna av ett husdjur som insjuknar vid ett ägare byte mellan två privat personer?

Hej

Jag undrar om jag skulle kunna få rådgivning angående köplagen vid en försäljning av en katt som blev sjuk hos köparen, och köparen framför nu krav på veterinärvård ersättning?

Med vänliga hälsningar
Elena


Hej Elena

Vi tolkar det som att du har sålt katten privat till en annan privat person. Å då är det inte köplagen som gäller, utan avtalslagen mellan två privat personer som gäller.

Kan man anta och bevisa att katten var sjuk redan när du sålde denna. Då är det du som säljare som är ersättnings skyldig för dem veterinär kostnaderna som köparen har åsamkats på grund av att du sålde en redan sjuk katt.

Kan man anta och bevisa att katten har insjuknat efter det att du sålde katten till köparen. Så är det köparen själv som skall och får bekosta veterinärvården av katten.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar