2017-04-11

Är enskilda privata företag och affärer samt offentliga myndigheter och organisationer skyldiga att ta emot sedlar och kontanter som betalning för deras varor och tjänster som dem erbjuder och tillhandahåller?

Hejsan!

Har stött på ett väldigt intressant mål med efterföljande dom på nätet!

Skulle vilja få det här förklarat för mig på ren svenska, det vill säga med enkelt språk som en femåring skulle förstå! Undrar om ni kan hjälpa till?

Det handlar om mål 2793-14. Länk:

Här är länk till ett blogginlägg jag hittade om denna dom, som gjorde att jag blev intresserad av att veta vad domen betyder, i klartext, för gemene svensk:

Oerhört tacksam för svar!

(Om ni inte kan svara på detta skulle jag vilja veta vart jag borde vända mig för att få svar).

/Therese


Hej Therese

Efter att ha tagit del av dem länkar du skickat samt den domen från högsta förvaltningsdomstolen som du hänvisar till.

Kan man dra slutsatsen att det är upp till var och ett enskilt privat företag och säljare av varor och tjänster att välja vilka betalningsalternativa som denna vill tillhandahålla och erbjuda sina kunder.

När det gäller offentliga myndigheter och inrättningar i samhället, så måste dem erbjuda ett bredare och bättre antal betalningsalternativ för dem individerna i samhället som nyttjar den offentliga verksamheten.

I det aktuella fallet som omskrivs i högsta förvaltningsdomstolens domslut angående offentlig vård. Så anser högsta förvaltningsdomstolen att om ett landsting erbjuder kontantbetalning av samtliga utställda fakturor på två sina sjukhus så anses det vara tillräckligt tillfredsställande enligt gällande lagstiftning på området.

Ovanstående gäller bara om det inte finns någon special lagstiftning, och som typ den som finns angående skatteinbetalningar som endast kan och får göras till skatteverkets egna angiva konto.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar