2017-04-20

Vad händer om man inte får något hyreskontrakt eller några hyresavier av sin hyresvärd när man hyr en bostad eller lokal?

Hej

Vad gäller?

Min son ville hyra ett garage att meka med sin bil i, och eftersom han inte har något företag var det hans chef som skulle stå på kontraktet.

Denna muntliga uppgörelse gjordes i november. Han som hyr ut garaget blir ombedd flera gånger att skicka faktura på hyran. Men detta görs aldrig! Varken min son eller heller hans chef får någon faktura!

Den sista mars flyttade min son ut från garaget då han tröttnat på den dåliga ordningen!

Nu först har ägaren skickat fakturan på samtliga månader från novmber till mars!

Vad gäller när man bett om kontrakt och hyresavier, och de inte kommit när man bett om dem?

Mvh Linda


Hej Linda

För att hyresavtal avseende en hyeslokal skall vara gilltigt och bindande. Skall det vara och finnas ett skriftligt hyresavtal och som båda parter har skrivit under.

Finns det inget hyresavtal så har föreligger det inget hyresförhållande mellan din son / hans chef och fastighetsägaren som har lokalen.

Å därmed behöver din son / chefen inte betala dem fakturorna som fstighetsägaren har skickat nu.

Men glöm inte att ni måste skriva på fakturorna att ni "bestider dem i sin helhelt" och ta kopia på dem och skicka tillbaka fakturorna till fastighetsägaren.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig? 

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här. 


Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på? 

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar