2017-04-26

Hur gör man och går man tillväga för att får till en förändring av något i bostadsrättsförening?

Hej!

Jag har en bostadsrätt i en förening med 83 bostadsrätter och 55 parkeringsplatser

Dessa 55 parkeringsplatser subventioneras av dessa bostadsrätter 83st så även de som inte har parkering får vara med och subventionera mer kostnader för dessa?

Vid förfrågan till styrelsen så tycker de att det är minst arbete att ha denna subvention

Parkeringsplatserna har även olika storlekar och avgiften för parkeringsplatserna är ej baserad på yta vilket medför att stora parkeringar subventioneras av de mindre parkeringsytorna?

Vid förfrågan till styrelsen om man inte kan belasta alla kostnader genom att ta ut hyra för utnyttjad yta så tycker de att det medför för stort arbete för styrelsen?

Har ni några råd hur jag ska gå vidare?

Med vänlig hälsning

Christer


Hej Christer

Hur vidar något skall subventioners eller inte är det inte styrelsen som skall bestämma i en bostadsrättsförening.

Det är marioteten av medlemmarna som skall besluta detta på ett årsmöte. Å styrelsen har bara att följa och verkställa det som medlemmarna har beslutat om.

Tycker du att denna subventonen skall ändras så skall du skicka in ett förslag till bostadsrättsföreningen om hur du tycker det skall vara, också måste man ta upp denna frågan och rösta om det på nästa årsmöte som bostadsrättsföreningen har.

Tycker en mariotet som ditt förslag så blir det så, och röstas det ned så fortsätter det som det har varit att vara. 

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig? 

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här. 


Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på? 

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar