2017-04-18

Har man rätt att resa inom EU om man inte har fått ett beslut om uppehållstillstånd av Migrationsverket?

Hej,

Jag kommer ifrån Nigeria och är student på Lunds universitet. När jag först kom till Sverige så fick jag uppehållstillstånd utan problem.

Men när jag skulle förlänga mitt tillstånd i somras så fick jag först skicka in extra papper för att bevisa att jag uppfyller försörjningskravet, och nu är jag fortfarande i väntan på svar.

Jag får ingen information av Migrationsverket men har inte fått avslag på min ansökan heller - de sa bara att jag inte skulle åka utanför Sverige.

Nu nästan ett år senare har jag fått avboka flertalet resor och inte kunnat utföra min forskning på kemilabb i Köpenhamn som planerat inför Masterarbetet. Jag tar snart examen och vet inte hur jag ska ta vägen.

Mvh

Anna


Hej Anna

Så länge som du inte har något uppehållstillstånd så har du inte rätt att resa fritt inom EU, och det ända du kan göra är att vänta på att du får ett beslut om uppehållstillstånd ifrån Migrationsverket.

Väntetiderna för att erhålla ett beslut ifrån Migrationsverket är extremt långa på grund av den extra ordninära invandrings anstormningen som skedde under hösten 2015.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig? 

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här. 

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar