2016-05-13

Kan jag ansöka om arbetstillstånd när jag har fått avslag på min asylansökan av Migrationsverket och hur gör jag då?

Hej.

Jag har fått en avslag från migrationsverket på min asylansökan, samt fått återreseförbud 2 år. Jag skrev under nöjdförklaring idag den 13 maj 2016.

Jag har fast jobb och skattade 1 år 4 månader, och skulle nu ansöka arbetstillstånd.

Har jag möjlighet att få arbetstillstånd och häva återreseförbud?

Kan ni hjälpa mig om detta? Tack

Ohinoo


Hej Ohinoo

Eftersom du fått avslag på din asylansökan av Migrationsverket, så måste du följa detta beslutet. Men bara om du väljer att inte överklagar det till en högre instans.

Ja, du har alltid rätt att ansöka om arbetstillstånd. Det skall göras ifrån ditt hemland och du måste ha ett arbetserbjudande ifrån en svenska arbetsgivare som vill anställa dig för att dem skall pröva ansökan, och du skall kunna bli bevilja dig ett arbetstillstånd.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

4 kommentarer:

 1. Hej.
  Om du har fått avslag på din asylansökan och fått ett beslut om avvisning eller utvisning som har vunnit laga kraft kan du i vissa fall ansöka om arbetstillstånd utan att lämna Sverige.

  SvaraRadera
 2. FARR har tidigare uppmärksammat att Migrationsverket sagt nej till arbetstillstånd i Sverige, på grund av att den sökande haft återreseförbud. Detta har inte bara hänt personer som sökt arbetstillstånd från utlandet utan också när personen befunnit sig i Sverige. Ett sådant ärende har nu avgjorts av Migrationsöverdomstolen, som gav Migrationsverket bakläxa. Återreseförbud ska inte med automatik hindra arbetstillstånd.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Min manhar väntat på beslut från migrationsverket i 2,6 år nu. Han har hunnit skaffa sig fastjobb och får inga som helst bidrag från migrationsverket. Innebär det ni har skrivit att han inte kan ansöka om arbetstillstånd här i Serige ifall han får avslag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utifrån det du har skriver och dem ändringar som har skett så gör vi bedömningen att han kan söka arbetstillstånd ifrån Sverige.

   Radera