2017-03-14

Måste man polisanmäla en stöld och bedrägeri som har skett i en förening, och om inte en styrelsemedlem informerar om det begångna brottet är det anses som trolöshet mot huvudman då?

Hej

Styrelsen i min bostadsrätt har haft en medlem som har emottagit depositions pengar kontant vid garagekontrakt. Detta har pågått i flera år utan redovisning av kapital vid stämmorna.

Vid flytt från föreningen upptäcktes att nämnda medlem beslagtagit pengarna själv, drygt 40.000 kr. Pengarna har återbetalats vi amorteringsplan.

Måste inte styrelsen anmäla ett så grovt brott till polis?
Ordförande har ej informerat medlemmarna om händelsen!
Är inte det trolöshet mot huvudman?

Hälsningar Thomas


Hej Thomas

Man kan polisanmäla en händelse som den här. Men det finns inget lagkrav på att man måste polisanmäla en händelse lik denna.

Om ordförande inte har informerat styrelsen om den inträffade stölden och bedrägeriet, så kan ordförande anses som medskyldig till detta brottet som har begåtts.

Plus att man kan betrakta det som trolöshet mot huvudman. Om ordförande inte har informerat om detta på ett korrekt sätt vad det avser föreningen och dess ekonomi.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar