2015-04-24

Hur går en delgivning till om man vägrar och inte skriver på en delgivningen?

Hej!

Se våra juridiska svar i kursivstil efter respektive juridiska fråga som du har ställt här nedan.

Hur bär man sig åt om en person inte betalar sin hyra, och när man har skickat det till kronofogden för delgivning, och personen nu vägrar att skriva på delgivningen?

För att man vägrar att inte skriva på delgivningen. Innebär inte att en personen inte är och kan vara delgiven.

Vad blir nästa steg?

Först skickar kronofogden ut en delgivning per post till personen som skall delges handlingarna.

Om personen vägrar och inte skriver på delgivningen samt skickar in denna till kronofogden. Så är den normala gången att ärendet går vidare till personlig delgivning.

Detta innebär att att en specialenhet inom kronofogden eller polisen få i uppdrag att lämna över och delge handlingarna till personen ifråga.

Lyckas inte kronofogden eller polisen med att delge personen handlingarna, så kan den som söker någon få i uppdrag att delge personen handlingarna.

Skulle även detta delgivnings försöken misslyckas. Så kan man delge en person genom så kallad spikning. Detta innebär att man sätter upp handlingarna på bostadsdörren till den personens som skall delges, eller att man annonser ut i rikspress om att personen är delgiven, och genom att man sätter upp handlingarna offentligt på myndighetens anslagstavla om att personen är delgiven.

När man har gjort detta sista steget så anses personen nu vara delgiven, och därmed kan ärendet ha sin fortsatta juridiska gång.

Skickat från min Windows Phone

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar