2015-04-16

Hur bestrider man en uppsägning av ett hyresavtal och hyreskontrakt av en garageplats?

Hej igen.


Nu har vi fått ett nytt brev från ordföranden. Den här gången har han skrivit en egen tolkning av stadgarna.

Han skriver att man måste nyttja bilen själv,vilket inte står en rad om i stadgarna. Det är väl snudd på urkundsförfalskning om en ordförande hittar på egna regler.

En sak till som verkar helt fel är att brevet som kom ej hade något namn eller underskrift av den som har skickat det.


Hej igen Tommy

Det är lite långt att dra det till att vara urkundsförfalskning, för att ordförande tolkar avtalet på sitt eget sätt.

Men av hyresavtalet som du citerade, så framgår det inte vem som måste köra bilen för att man skall få ha och behålla sitt hyreskontrakt av garageplatsen.

Därmed blir ordförandes tolkning högst märklig och knappast en giltig grund för uppsägning av hyresavtalet angående garageplatsen.

Men ett tips är att du alltid skriver direkt på varje uppsägningsbrev som du får. Att du ”bestrider detta i sin helhet” och skickat tillbaka en kopia av brevet till ordförande. Detta för att undvika att dina juridiska rättigheter och skyldigheter går förlorade, och om utifall att de skulle komma att gå så långt som till en tvist i domstol.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar