2017-01-30

Har man rätt att ångra ett köp av en vara som har special anpassats?

Hej

Jag har köpt en släpvagn för 70 000 skr. Den har omtypats till lägre vikt enligt min önskan. Firman jag köpte den av kallar det specialanpassning och hävdar att ångerrätt inte gäller.

En omtypning är ett pappersförfarande och ingen som helst ombyggnad. Kostnad 600 kr för nertypning av vikt, och ett återställande omtypning kostar 1 475 kr

Har jag rätt att ångra mej?

Petri


Hej Petri

Frågan är om omtypning av vagnen ingick i det priset avtalade priset som du har betalat för vagnen, och om det var inkluderat att dem skulle ombesörja att typa om vagnen innan du köpte den. För då har du ånger rätt på köpet eftersom du har köpt den omtypad och klar.

Har dem sålt vagnen ej omtypad till dig, och sedan tagit betalt separat efteråt för tjänsten med att typa om vagnen åt dig. Så har du ingen ånger rätt eftersom du har beställt en modifieringen av vagnen efter det att du köpt den.

Så du få titta på avtalet och kvittot om vad det står om vem som bekostade typningen av vagnen och det är det som avgör om du har ånger rätt eller inte.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar