2015-01-18

Angående god man och förvaltares redovisning av pengar samt prylar och saker vid en flytt till äldreboende

Hej

Den gode mannen har trakasserat mig, jag är enda barnet, han har fört bort saker från mammas hem och inte berättat var det tog vägen (efter de att mamma flyttade till demensboende) och nu när jag fick en redovisning på vad han gjort så finns det stora uttag på sådär 35.000 kr totalt som han vägrar förklara vad det är. Det står bara privata medel.

Kommunen ger ingen hjälp, dom hänvisar bara till den gode mannen.

Är det så lätt att lura de gamla och sjuka och de anhöriga?

Hälsningar Hans


Hej Hans

De var en tråkig historia att läsa.

På din begäran som anhörig och seder mera även enda arvtagaren efter din mamma. Måste den gode mannen kunna upp visa kvitto samt verifikationer på vad som han har använt dem 35 000 kr till.

Angående sakerna som han har avyttrat i samband med att din mamma flyttade, så skall en god man kunna klart och tydligt kunna redogöra för vad som han har gjort med dessa saker.

Viss du anser att en god man inte sköter sitt uppdraget på ett korrekt sätt, och vill du att det skall tillförordnas en annan eller ny god man för din mamma. Så vänder du dig direkt till tingsrätten med en begäran om detta. För de är tingsrätten som har hand om samt beslutar om vem skall vara god man för din mamma.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Så tar vi tacksamt emot ett bidrag av dig till våra omkostnader och utgifter som vi har för servicen och hjälpen här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, också besvarar vi dina juridiska frågor gratis åt dig.

4 kommentarer:

 1. Tack, men jag glömde meddela att han blivit utbytt, den nya verkar bättre, i alla fall ingen brottsling som den andra. Men det går inte att få kvitton eller verifikationer från den som var förut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bara att dem har bytt ut den god mannen för din mamma, och vi hoppas på att den nya sköter uppdraget bättre så att du kan känna dig säkert och trygg.

   Radera
 2. Kommunen/rätten entledigade honom aldrig, han lämnade plötsligt på egen begäran. Kanske jobbigt att bli polisanmäld flera gånger och han har många andra "brukare" som han kan leva gott på och stjäla från.
  Detta är Örebro kommun.
  Den nye har redan hunnit missa de flesta räkningar som inte låg på autogiro men är i alla fall snäll...
  Vad är detta för hemsk marknad?
  Här ett sent tack för svaret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Ett stort problem med dem som ställer upp och jobbar som god man samt förvaltare. Är att deras arvodet och betalning idag är så ringa lågt satt att ingen av dem som har kunskapen. Varken kan eller har råd samt kan jobba professionellt tyvärr med dessa typer av viktiga samhällsuppdrag längre.

   Hade arvodet och ersättningen varit satt av kommunerna på en skälig nivå. Hade professionella jurister och ekonomer kunna driva en byrå, och jobba uteslutande med denna typer av uppdrag. och då på en riktigt professionell nivå och som skulle kunna bli mycket bra för klienterna, och som så väl behöver detta stöd.

   Radera