2016-03-28

Hur går man tillväga när man vill överklaga ett beslut om avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd hos Migrationsverket?

Hejsan

Det är så här att min man fick avslag på sitt uppehållstillstånd med anknytning till mig.

Vad ska vi göra hur ska vi gå till väga?

Hur ska vi överklaga och vad mer kan vi lämna in till dom? Kan man lämna ytligare handlingar som man inte lämnat in o fixat efterhand t.ex. I handlingar som han inte hade då eftersom han har ansökt och det finns en lång historia bakom sig...

När vi lämna in ansökan och var på muntlig utredning så kunde inte min man identifiera sig .. Plus att dom tror vi inte har ett seriöst förhållande. Vad kan vi göra?

Kan han skicka in sin ID-kort ifrån Irak som han nu har kunna fixa efterhand?

Tacksam för snabbt svar

Mvh
Chi


Hej Chi

Ja, ett beslut om uppehållstillstånd kan ni överklaga och normalt har man 3 veckor på sig att överklaga det. Samt att tillsammans med beslutet skall Migrationsverket ha bifogat ett papper med förklaringar om ni skall gör och gå tillväga om ni vill överklaga deras beslut.

Om ni överklagar så har ni rätt att skicka in den bevisning som ni tycker är relevant och viktigt för att domstolen skall kunna fatta ett riktigt beslut. Det innebär att ni kan skicka in nya handlingar och dokument som ni inte tidigare har haft eller kunnat skicka in till Migrationsverket.

Men kan bevisa att man har ett seriöst förhållande på många olika vis. T.ex. genom skicka in bröllopsfoto från bröllopsfesten som man haft, och att när man är på den muntliga utredningen kan beskriva personliga egenskaper som den andra partnern som man bra vet om man känner var andra mycket väl o.s.v.

Ja, din man kan skicka in sitt ID kort ifrån Irak om ni överklagar.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar