2016-03-29

Kan en jurist hjälpa till att få ut handlingar och dokument samt kontrollera om en myndighet som Kronofogden har gjort rätt angående dem avbetalningar som man har gjort på sina skulder till Kronofogdemyndigheten?

Hej!

Det är så jag har en fråga kring skuld hos Kronofogden och huruvida man går tillväga.

En nära vän till mig har betalat på sina skulder i några år nu, och anser att Kronofogden tar för mycket av hennes lön. Samt att skulderna borde redan ha betalats av förlägne sen.

Vi undrar i det här fallet, ifall handläggaren på Kronofogden vägrar hjälpa till på något sätt, går det att få fram sin vilja med hjälp av en jurist?

Tack på förhand!

Mvh
Nada


Hej Nada

Svaret på din fråga är: JA


Det vi kan hjälpa din vän med är att få ut alla dokument som finns registrerade om din vän hos Kronofogden, och då får din vän en hel lista med hur stor skulden eller skulderna var i från början, och uppgifter om alla dem avbetalningar som din vän har gjort hittills på sina skulder din vän har till kronofogden.

När din vän har dessa uppgifterna och listan kan man kontrollera om Kronofogden har räknat rätt eller inte, och detta angående din väns skulder och avbetalningar på dessa.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar