2016-04-08

Hur gör jag och skriver jag angående några försäkringar för några lån som den avlidna och döda personen lämnade efter sig vid dagen för dödsfallet inträffande?

Hej

Min make avled hastigt för två månader sedan, och nu är det dags att ta tag i bodelningen.

När maken avled hade han två lån som han ensam stod för, och var av ett som jag inte hade någon kännedom om, alltså en chock på 233 000 kr, och detta utöver det jag visste om på 188 000 kr.

Till saken gör att vi vid tillfället hade bra löner, vilket gjorde mig paralyserad nu i hur jag skulle hantera det hela!

Nu har det visat sig att lånen var försäkrade och de har blivit krediterade.

Hur gör jag nu med detta i bouppteckningen. Tar jag upp skulderna på dödsdagen, och sen skriver jag att skulderna blivit betalda eller hur gör man?

MVH
Anette


Hej Anette

Ja, du skall skriva upp skulderna i bouppteckningen över vilka skuld som fanns på själva dödsdagen, och sedan skall du skriva upp försänkningarna för lånen på vilka tillgångar som fanns på dödsdagen. Detta gör att dem finns med i bouppteckningen och som dem skall göra.

Men eftersom den ena finns på skuld sidan, och den andra finns med samma belopp på tillgångar. Så tar dem utvandra så det blir plus minus noll i slutändan angående dessa försäkringarna och lånen.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar