2016-09-04

Vem har rätta bestämma och förfoga över ett dödsbos egendom och ekonomiska tillgångar vid ett dödsfall och när någon har avlidit?

Hej

Min sons pappa gick bort 22 augsti ingen kontaktperson som meddelat om någonting, och på dödsfallsintyget står Anton som är ändå barnet, och personen har en bror som tror han får precis som han vill nu.

Det finns även en bostadsrätt som sonen ska ha, och kan brodern köra över sonen på detta viset?

Även andra beslut tar brodern utan att fråga arvingen får det verkligen gå till så här?

Mvh Marie


Hej Marie

Det är bara dem arvsberättigade enligt dödsfalls intyget och vid ett eventuellt testamente som har rätt att ha inflyttande över dödsboet.

Så som vi tolkar det som du har skrivit, så är har är det inte din sons broders fader som avlidit i det här fallet. Å därmed har brodern inget alls att göra med dödsboet och därmed inget inflyttande över vad som skall hända eller göras med dödsboets tillgångar.

Det är bouppteckningsmannens uppgift att förvalta och avveckla dödsboet, samt utreda vems om är dödsbodelägare och upprätta en bouppteckning efter fadern.   

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar