2016-04-19

När skall man anses vara folkbokförd på en adress respektive inneboende och ha C/O adress på dörren och i folkbokförningen?

Hej!

För närvarande är jag sambo med en man. Vi bor i en bostadsrätt som endast han har lån för. Vi flyttade in i lägenheten samtidigt. Mitt namn finns på dörren samt entrétavlan.

Nu ska jag bli sambo med en annan person och flytta in i hans bostadsrätt som han köpte på egen hand sedan tidigare. Styrelsen i den nya bostadsrättsföreningen menar att endast c/o gäller i mitt fall och vill inte sätta upp mitt namn på tavlan.

Kan ni vara vänliga och förklara vad som gäller och hur jag kan få upp mitt namn på tavlan och folkbokföra mig på ett vanligt sätt.

Hälsningar,
Anastasia


Hej Anastasia

Om du går till folkbokföringen på skatteverket och ändrar din adress till den nya adressen där din nya sambo bor.

Så skall och kan inte bostadsrättsföreningen inte säga att du bor där.

Av vad du skrivit så ända förklaringen till varför bostadsrättsföreningen sagt som dem sagt är för att dem tror och har tolkat det som att du skall vara inneboende hos din nya sambo och inte sambo med honom.

För är du inneboende och har ett andrahand hyreskontrakt med din nya sambo, så är det helt rätt att du skalla och kan bara stå som c/o på din nya sambos dörr och hans adress.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar