2016-02-26

Om det är fel på en bil som jag har köpt och den inte motsvarar vad bilförsäljaren har lovat och sagt, vad kan och har jag rätt till att göra då?

Hej!

Jag har nyligen köpt en bil där säljaren påstod att växellådan nyligen var bytt till en helt ny.

Efter lite granskning med div. kvitton och ha kontakt med firman som har servat bilen. Så visar det sig nu att lådan inte alls var bytt!

Hur gör jag för att gå vidare?

Jättetacksam för svar.

Mvh Markus


Hej Markus

Om inte bilen är i det skicket som bilförsäljaren har utlovat till dig när han sålde bilen till dig.

Ett alternativ du har nu. Är att du har nu rätten att häva köpet och få dina pengar tillbaka.

Eller så kan du begära ett prisavdrag och ekonomisk ersättning på motsvarande belopp som på vad det kommer att kostar dig att åtgärda dessa felen, och för att bilen nu skall bli i det skicket som bilförsäljaren har utlovat till dig när han sålde bilen till dig.

Skicka ett skriftligt kravbrev med vad du önskar att bilförsäljaren skall göra.

Bestrider och vägrar bilförsäljaren därefter att uppfylla dina skriftliga krav. Så kan du kontakta Allmänna reklamationsnämnden ARN här eller Domstolen här, och få dem att ta upp ditt ärende och avgöra det, samt fatta ett beslut om att bilförsäljaren bli ålagd att han skall tillmötes gå dina krav.   

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar