2016-01-29

Hur ska man går till väga och ansöka om att få och för att få hit mina barn som är kvar i deras hemland och som inte är och finns i Sverige idag?

Hej!

Jag och min sambo Marilyn undrar hur man går tillväga för att få hit hennes barn som är kvar i Filippinerna?

Marilyn är svensk medborgare och har bott här snart 4 år. Vi har bra socialt liv med fasta jobb båda två och bra bostad (5:a, 125 m2).

Hennes barn har tidigare tagits om hand om av hennes mamma och pappa. Men eftersom båda avled under våren/sommaren, så är vi nu angelägna att få hit barnen så snart det går. Barnen är 15, 18 och 19 år gamla.

Hur går vi till väga och vad tycker ni vi skall göra först?

Alla viktiga dokument och papper har vi ordnat och skannat in men vi är osäkra på vart vi skall börja och vilka vi skall prata med.

Tacksam för svar och hjälp.

Mvh Matte & Marilyn


Hej Marilyn och Matte

Bra att ni har förberett er så noggrant och bra.Men ni får räkna med att det extremt långa handläggningstider på Migrationsverket nu. Med tanke på den flyktingkatastrofen och flyktinganstormningen som har varit den senaste tiden och under hösten år 2015 till Sverige.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar