2015-11-12

Hur gör man en bodelning samt hur registrerar man denna eller ett äktenskapsförord, samt hur delar man på den gemensam bostad?

Hej!

Se våra svar i kursivstil tillsammans med dina frågor här.

Kan man vid en bodelning tillsammans bestämma vem som ska ha hur mycket och sedan bara skriva på det och hos en bodelare, eller hur går man till väga?

Det finns färdiga standard bodelnings och äktenskapsförord att köpa här och som man fylleri, och var på man sedan lämnar in till tingsrätten och som då registrerar dem.

Vad är det enklaste sättet om den ene ska betala ut den andre och en skall bo kvar i en bostadsrätt?

Det ända man behöver göra är att skriva ett avtal om att den ena partnern köper ut den andra, samt se till så att bostadsrättsföreningen ändrar ägare rättsförhållandena i föreningens register på vem som äger lägenheten.

Om en lägenhets värde vuxit en del och man inte har pengar att betala ut den andre partnern hur gör man då?

Då finns de ingen annan ut väg än att man får sälja insatslägenheten, och dela lika på den eventuella vinsten eller förlusten som det blir vid försäljningen av den gemensamma bostadsrätten.

Med vänlig hälsning

Maria

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar