2015-06-19

Om man har arbetstillstånd i Sverige, och vill ansöka om permanent uppehållstillstånd genom giftermål som anhörig. Behöver man åka tillbaka till sitt hemland och vänta på svar då?

Hej!

För ett halvår sedan mötte jag mitt livs stora kärlek som är här på ett tillfälligt arbetstillstånd. Hon ansökte om förlängning för lite mer än en månad sedan, strax innan tillståndet löpte ut, och har nu fått förlängd rätt att vistas och verka i Sverige under handläggningstiden. Hon är tämligen säker på att hennes uppehållstillstånd kommer att förlängas, men jag oroar mig eftersom bara tanken på att leva utan henne känns övermäktig.

Min fråga är: Om vi gifter oss nu, måste hon i så fall åka tillbaka till Jordanien i väntan på denna typ av uppehållstillstånd eller kan hon stanna i Sverige under tiden?

Mvh Anders

Hej Anders

Eftersom att din flickvän har rätt att vistas här i Sverige på grund av sitt arbetstillstånd. Så bör inte ett giftermål emellan er påverka detta.

Plus att hon skall inte behöva åka tillbaka till sitt hemland för att invänta ett svar på om hon får ett uppehållstillstånd eller inte för att få vistas i Sverige som gift med dig. Detta eftersom hon redan nu har rätten att vistas här i Sverige genom sitt arbetstillstånd, och detta uppehållstillstånd gäller ju under den tiden som migrationsverket utreder hennes ansökan avseende ert giftermål

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar