2015-05-01

Vad händer när ägaren inte kommer hämtar sin egendom på avtalad plats och tid?

Hej!

Det är så att jag har en häst på foder och har sagt upp avtalet men ägaren och denna hör inte av sig.

Avtalet var att hon skulle hämta senast idag. Men jag får ingen kontakt med ägaren och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra.

Fick tips av länsstyrelsen att kontakta en jurist.

Är detta något ni sysslar med?

Mvh
Emma


Hej Emma

De så att om ägaren av egendomen inte kommer hämtar den på avtal plats och tid, så har den som tar hand om och vårdar samt sköter om egendomen rätt till skälig ersättning fram tills att ägaren hämtar sin egendom enligt lagen.

De innebär att du har rätt att kräva hyra för hästboxen samt ersättning för maten och de arbetet som du har för omvårdnaden och skötseln av hästen fram tills att ägaren hämtar hästen.

Samt att du har rätt att kräva betalning fullbetalning för dina omkostnader i samband med att du skall lämna över hästen till ägaren.

Det du bör göra nu är att skriva ned alla dina omkostnader som du kräver ersättning för. Ange gärna beloppet per dag och vad de nu kommer att kosta ägaren så länge som denna inte kommer och hämtar hästen. Detta kravet på ersättning som du nu begär skickar du i rekommenderat brev till ägaren av hästen, och då gärna med mottagningsbevis. Så du kan bevisa att du har informerat samt kräver ersättning för att du nu tar hand om ägarens egendom och häst.

Glöm inte skriva och kräva att din kostnadsersättning skall erläggas och betalas fullt ut när ägaren hämtar hästen hos dig.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar