2015-03-18

Vem skall åtgärda och ersätta en vattenskada i bostadsrättsföreningslägenhet?

Hej!

Jag har en fråga angående min bostadsrättsförening. Vid senaste statuskontrollen av lägenheten upptäcktes en fuktskada i duschen vilket jag måste åtgärda.

Styrelseordförande menar att jag för det första måste anlita en specifik hantverkare för rörmokararbetet. Vidare menar han att jag ska stå för kostnaderna för omdragningarna av vattenledningarna då dessa tydligen inte är godkända idag.

Kan detta stämma?

Tack på förhand!

Sanna


Hej Sanna

Styrelse ordförande har ingen rätt att kräva att du anlitar en ”specifik hantverkare”. Däremot kan bostadsrättsföreningen kräva av dig att du anlitar en auktoriserad rörmokare till rördragningen och reparationen av vattenledningen. Samt en auktoriserad hantverkare för att återställa våtrums tapeten eller kakel och klinkers beläggningen i badrummet.

Om installationen inte är gjord av auktoriserade hantverkare som har lämnat intyg om att dem har utfört ombyggnaden och installationen. Så har bostadsrättsföreningen rätt att kräva att du åtgärdar felet.

Och detta beror på att hemförsäkringen som du har och bostadsrättsföreningens försäkring inte gäller om det inte är auktoriserade hantverkare som gjort installationen och ombyggnaden.


Så om du inte kan få tag i dem som har gjort jobbet tidigare och kräva dem på ersättning, eller att dem skall rätta till fuktskadan felen. Så kommer du att få betala dem nya hantverkarna själv.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Så tar vi tacksamt emot ett bidrag av dig till våra omkostnader och utgifter som vi har för servicen och hjälpen här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, också besvarar vi dina juridiska frågor gratis åt dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar