2014-11-16

Vid avslag på migrations ansökan om arbetstillstånd och uppehållstillstånd vid en ny migrations ansökan om anknytnings uppehållstillstånd

Hej,

Min pojkvän har fått avslag på sin ansökan om arbets- och uppehållstillstånd från Arbetstillståndsenheten och Migrationsverket.

Migrationsverket har fastslagit att de avslår den samt ansökan om att upphäva återreseförbud. De menar att hans tillsvidare anställning på heltid ensamt inte är tillräckligt stark anledning till att få arbets- och uppehållstillstånd.

Han har varit gift en gång tidigare och kom hit på det viset, men de skilde sig. Han har befunnit sig utomlands sen 28 juni 2013 i väntan på svar.

Vi önskar nu söka uppehållstillstånd via anknytning istället då vi varit tillsammans ett bra tag nu och har planerat att bli sambo så fort han får komma till Sverige igen.

Vi undrar om Migrationsverket kommer ta hänsyn till hans tidigare historik med hans före detta fru samt ansökningar och avslag?

Mvh, Claudine


Hej Claudine

Varje migrationsansökan skall behandlas enskilt under dem förutsättningar som råder och finns för och vid varje enskilt ansökningstillfälle.

Det innebär att hans migrationsansökan skall behandlas utifrån dem uppgifter som han har angivit i sin migrationsansökan, och som han har angivit som skäl för att att han skall få komma hit till Sverige och skall få stanna för just dessa angivna och aktuella skälen i sin migrationsansökan.

Men migrationsverket har registrerat samt sparat hans tidigare migrationsansökningar i deras register, och därmed har dem möjlighet att gå tillbaka och kan läsa och ta del av dem tidigare migrationsansökningarna och migrationsbesluten som migrationsverket har gjort och avkunnat.

Detta är till för att migrationsverket skall kunna gå in och kontrollera så att dem tidigare angivna migrationsuppgifterna stämmer överens med dem nya migrationsuppgifterna, och som han har lämnat i sina tidigare migrationsansökningar, och detta gentemot dem nya uppgifterna som han har lämnat i sin nya migrationsansökan.

Men tidigare migrationsavslag och migrationsbeslut kan inte åberopas som skäl för att de nya uppgifterna och omständigheterna som kommer fram i en nya migrationsansökan skall avfärdas och avslås på grund av de tidigare migrationsbesluten. Utan varje nya migrationsansökan skall bli prövad fullt ut på dem nya uppgifterna och omständigheterna som finns och som råder vid de aktuella tillfället då en ny migrationsansökan lämnas in på nytt.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Så tar vi tacksamt emot ett bidrag av dig till våra omkostnader och utgifter som vi har för servicen och hjälpen här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, också besvarar vi dina juridiska frågor gratis åt dig.

1 kommentar:

  1. hej
    jag har uppehållsrätt familjemedlem jag gift med en man från tunisien han har ansökt om att flytta till sveriga och bor med mig han får avslå på sin ansökan på grund av min uppehållsrätt

    SvaraRadera