2017-01-09

Under tiden som man gör och har utlandsstudier får och kan man då behålla sitt permanenta uppehållstillstånd i Sverige då?

Hej,

Har en fråga som rör en god vän. Han är snart tre år i Sverige, flykting från Syrien med permanent uppehållstillstånd.

Han håller nu på med att undersöka möjligheterna för att läsa till läkare i Polen. Denna utbildning är på mellan 6-7 år.

Vad skulle han kunna göra för att behålla sitt permanenta uppehållstillstånd i Sverige?

Enligt Migrationsverkets blankett så kan man inte vara ifrån Sverige under mer än två års tid, och är man det så kan dem därefter återkalla uppehållstillståndet.

Han har ju sin hemvist i Sverige och kommer, såvitt jag förstår, vara skriven här samt komma hem under ledigheter och lov.

Tacksam för svar,

Bästa hälsningar /Gitt


Hej Gitt

Under den tiden som man studerar i utlandet så har man rätt till svenskt studiestöd, och då står man fortfarande skriven som bosatt i Sverige enligt folkbokföringen.

Så det borde inte vålla några problem för honom att att studera i utlandet, och samtidigt kunna behålla sitt permanenta uppehållstillstånd här i Sverige.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar