2016-09-26

Om man gör om och ändrar design på en ursprunglig sak eller vara och sedan säljer den vidare, kan man då stöta på och få problem med original tillverkaren?

Hej,

Jag funderar på att starta ett företag. Idén är att köpa in sportskor från återförsäljare för att göra om dessa och sälja vidare till privatpersoner. Jag tänker inte göra några djupa förändringar i skorna, som konstruktionen t.ex. Snarare handlar det om utseendemässiga förändringar, som ändra färg, utsmyckning,etc. Dessutom kommer jag behålla ursprungslogotyperna på skorna och sälja de som omgjorda. Förmodligen kommer jag sälja dessa hos Tradera eller Ebay.

Kan jag stöta på problem från skotillverkarna?

Mvh

Salah


Hej Salah

Ja, du kan får problem med tillverkarna om dem har ansökt om och fått beviljat ett mönsterskydd av sin design på sina skor och detta eftersom du förändrar designen.

Problemet uppstår om dem anser att du förvanskar eller förstör deras mönsterskydd design, och att du på så sätt dra ned den ursprungliga designen och därmed smutskastar och förvanskar den.

Då kan dem stämma dig för design intrång enligt varumärkesrätten. Men om så kommer att ske eller inte är omöjligt för oss att svara på.

Detta eftersom det är helt och hållet upp till hur vart enskilt varumärke väljer att se på saken, och det hänger ofta ihop med i vilken omfattning något sådant här görs, och vilken ekonomisk vinning som det finns att hämta i sak.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar