2016-09-27

Hur ansöker man om inresevisering och visum till Sverige om man är och befinner sig i Syrien?

Hej

Undrar om ni kan hjälpa oss med denna fråga.

Jag har en bror som bor i Syrien (han är svensk medborgare, bott i Sverige ca 20år) Fråga är att han åkte tillbaka dit för 6 år sedan till Syrien, och har gift sig där och har 2 små barn. Han ville nu åka hit, samt han har lämnat in en familj anknytnings ärende/ansöka till migrationsverket.

Nu har migrationsverket hänvisat honom att besöka närmaste ambassad för att göra intervju med hans fru. Men med dem dagens svårigheter och regler mellan Syrien och grannländer så är det väldigt svårt att ta sig till Turkiet, Jordanien, Egypten. Man måste söka om visum och det finns ingen exakt tid när kan man få visum.

Frågan är nu efter som Brorsan har Medborgarskap i Sverige, och p.g.a. dem svårigheter där nere, och som lagen i Sverige är, bör inte Sverige hjälpa sina medborgare hit?

Hört av några liknande personer som har haft liknande fall, dem sökte närmaste ambassad, därefter har ambassaden avgav tillfälligt visum hit till Sverige.

MVH//Rani


Hej Rami

Eftersom din bror är svensk medborgare så behöver han inte ansöka om visum för att komma till Sverige.

Det är hans fru och barn som inte är svenska medborgare som måste ansöka om visum för att komma till Sverige.

Ända stället som man kan ansöka om visum på för att få resa hit är på den svenska ambassaden.

Så vad hans fru och barn måste göra är att dem tar sig till en svensk ambassad och ansöker därifrån.

Sveriges ambassad har ingen lagstadgad skyldighet att hjälpa mer än dem som är Svenska medborgare. Å därmed har dem ingen skyldighet att hjälpa din brors fru och barn nu med att ta sig till den svenska ambassaden för att ansöka om visum eftersom dessa inte är svenska medborgare.


Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar