2016-08-24

Vem blir betalningsansvarig om man beställer något till en annan juridisk person och när man är medveten om att denna inte har råd med det och inte kommer att kunna betala för det som man beställer?

Hej.

Min fråga är kan man anlita städ firma när en lägenhet ska flyttstädas efter ett dödsfall och att fakturan går till dödsboet?

I detta fallet vet vi att det finns Inga pengar i dödsboet .Gör vi något fel genom att anlita en städ firma då vi vet att det ej finns pengar i dödsboet?

Kan den som beställer städningen bli skyldig att betala detta då?

Mvh Nettan


Hej Nettan

Ja, den som är företräder dödsboet som bouppteckningsman har rätt och kan beställa en avflyttningsstädning och denna skall betalas och tas ifrån dödsboets tillgångar.

Men beställer man en avflyttningsstädning och är man medveten om att det inte finns några tillgångar att betala med i dödsboet för denna avflyttningsstädningen. Så blir man personligen betalningsansvarig för hela avflyttningsstädningen, och det blir den som har beställt själva avflyttningsstädningen som får betala de hela personligen och privat då.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar