2016-08-19

Hur skall man skicka samt delge en dödsbodelägare ett testamente för att det skall anses vara giltigt delgivet personen ifråga?

Hej

Behöver er hjälp råd hur jag skall göra.

En juristbyrå gjorde allt klart .

Mamma har skrivet testamente till förmån för mig.

Det har nu snart gått 8 månader och min ena syster krånglar till allt varje gång.

Nu påstår hon att hon inte fått kopia av testamente som skickas rek.

Bara en massa bråk

Mvh Anne


Hej Anne

Har den juristbyrån gjort allt korrekt enligt lagen så har du inget att oroa dig för.

Plus att har man skickat ett brev rekommenderat, och du har sparat kvittot från posten på att det är skickat med rek. Så kan inte din syster komma nu i efterhand och klaga på detta.

Samt att anser din syster att något inte är rätt eller har gått riktigt till i bouppteckningen och arvskiftet nu i efterhand, så måste hon gå vända sig till domstolen och klaga på detta genom att stämma dödsboet. Å då är det din syster som skall nu bevisa vad som är oriktigt och fel i själva bouppteckningen och arvskiftet.

Därför så länge som du inte får något brev från domstolen med en stämning, så behöver du inte oroa dig för vad hon klagar på.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar