2016-06-14

Frågan är om det är någon mening med att söka ett permanent uppehållstillstånd i Sverige, eller om man skall bara ansöka om en förläng av sitt befintliga studieuppehållstillstånd?

Hej

Jag och min pojkvän är i från Pakistan. Han har studieuppehållstillstånd nu som går ut 30 juni i år. Han har varit bott i Sverige sedan 2009 och har jobbat i 4 år.

Han fick åka tillbaka till Pakistan för han fick inte jobba åt flera arbetsgivare enligt migrationsverket.

Han kom tillbaka efter 1 månad från Pakistan för att studera på Örebro universitet, och nu
går han på Göteborgs universitet.

Tanken är att han skulle bo här i Sverige med mig och min dotter, och vi planerar att gifta oss.

Nu är frågan om det är någon mening för honom att söka ett permanent uppehållstillstånd i Sverige, eller om han ska bara ansöka om förlängt sitt studieuppehållstillstånd?

Hälsningar
Carina


Hej Carina

Utifrån det du skriver så har din pojkvän vistats mer än 5 år i Sverige, och därmed kan han ansöka om ett parmanet uppehållstillstånd.

Men det som kan ställa till det och göra att han inte får ett permanent uppehållstillstånd beviljat. Är att han har haft ett uppehåll på en månad och har vistats i Pakistan.

Skulle det vara så att han inte får ett parmanet uppehållstillstånd beviljat. Så kan han alltid därefter ansöka om ett studieuppehållstillstånd, och göra detta efter att han har fått ett avslagsbeslutet på sin ansökan om att få ett permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar