2016-01-13

Skall man ansöka som familjemedlem om anhörig inresetillstånd och anhörig uppehållstillstånd när man är i Sverige eller ifrån sitt hem- och ursprungsland?

Hej

Min man har varit asylsökande i Sverige under den tiden som vi träffades, och gifte oss och jag blev gravid.
Vi kompletterade ansökan med graviditetsintyg och fick ändå avslag en månad innan beräknad födelse. Vi har överklagade flera gånger men fick avslag då, och Migrationsverket hänvisade till huvudregeln om att ansökan skall göras om anknytning via hemlandet.
Han ansökte från hemlandet i september 2015, och kom till Sverige på besöksvisum i december, och detta för att vara med mig och vår gemensamma son.

Vi vill nu ändra status på ansökan till inifrånansökan. Enligt lagen har vi rätt att göra det eftersom vårt gemensamma barn är svensk medborgare.
Migrationsverket varnar dock för detta, och vi är osäkra på om det är en bra idé? Kan vi bli nekade ändå? Är det värt att ta risken?

Vår son behöver sin pappa och vi vill inte vara isär! Snälla hjälp oss.

Med vänliga hälsningar
Maria


Hej Maria

Eftersom att huvudregeln är att man skall alltid ansöka som anhörig om invandringstillstånd för anhöriga till Sverige, och detta via den svenska konsulatet eller ambassaden och som finns i sökandes hem- och ursprungsland.

Plus att det är bara i undantagsfall som man kan och skall göra sin ansökan om anhöriginvandringsuppehållstillstånd när man redan är och befinner sig i Sverige.

Så blir vår bedömning och rekommendation blir exakt den samma som du redan har fått av Migrationsverket. Om att det är säkrare för er att inte ändra om er ansökan till en inifrånansökan.

Plus åker din man tillbaka innan visumet går ut. Så visare det på att din man nu respekterar dem svenska lagarna samt besluten. Detta kan vara i slutänden den avgörande droppen, och som gör att han kommer att få ett invandringstillstånd som anhörig till dig och er son.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar