2015-10-30

Får man avslag på sin ansökan arbetstillstånd när man är utvisad och har fått ett åter- och inreseförbud?

Hej

Jag är flykting och jag har fått återreseförbud för ett år, och sen lämnade jag Sverige och ansökte om ett nytt arbetsvisum på svenska ambassaden utanför Sverige.

Är detta en effekt på den svenska Migrationsverkets beslut, bland annat att arbetet är mycket viktigt för mig och min arbetsgivaren, jag arbetade med honom i ett år innan jag blev utvisad.

Migrationsverket vägrade att ge mig uppehållstillstånd på grund av sommarlovet.

Mvh, Boroje


Hej Boroje 

För att få ett nytt eller för att få förlängt ett arbetstillstånds, så krävs det att du inte har några avbrott uppehåll i din tidigare anställning och arbetsperiod.

Samt du måste minst tjäna 13 000 kr/månad brutto före skatt.

Plus att eftersom du har fått in- och ett återreseförbud, så kan du inte bli beviljad och få ett nytt arbetstillstånd under denna aktuella tidsperioden, och så länge som ditt åter- och inreseförbud gäller.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar