2015-04-06

Hur får man någon till att betala sin skuld när man är två ägare av en fastighet

Hej. 

Hur skall jag göra för att få ut pengar för ett hus som jag äger tillsammans med en person, och som har skrivit på samt godkänt en lösensumma och inte har betalat. Nu funderar jag på att sälja huset och ta halva överskottet.

Lars-Erik


Hej Lars-Erik

När det rör sig om en försäljning av en fastighet och då ni är två ägare till denna. Så måste ni båda två skriva på själva handlingarna rörande en försäljning av fastigheten, och detta för att få lagfaren registrerad samt godkänd vid en försäljning av fastighet.

Eftersom de inte framgår av din korta beskrivning och fråga här ovan. Om huruvida det finns något skriftligt avtal eller inte emellan er, och som skall reglerar hur ett eventuellt utköp skall gå till samt ske. Så blir de högst svårt att ge dig något bra svar på din fråga.

Men generellt sett kan man säga att du har alltid rätt att vända dig till kronofogdemyndigheten och lämnain en ansöka om betalningsföreläggande mot motparten. Å på så vis kan du alltid få hjälp med att få in betalningen rörande din del av ditt krav avseende den aktuella lösensumman.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar