2015-03-08

Får man inresevisum och uppehållstillstånd om man vistas illegalt i Sverige när man är gifta?

Hej mitt namn är Malin.

Jag och min man har varit gifta i  ca 1,5 år och tillsammans (sambo) i ca 3 år.

Min man har vistats i Sverige illegalt sedan ca 4 år tillbaka i tiden. Vi vill ansöka om uppehållstillstånd för honom här i Sverige och vet inte hur vi ska göra. Vi har hört historier om att han kanske inte får komma in i Sverige igen om han lämnar landet pga av att han vistats här illegalt.

Om han åker tillbaka till Marocko som vi tänkt att han ska göra för att göra ansökan (vad vi har förstått måste han åka tillbaka för att ansöka) Men är det de enda vi kan göra, chansa på att han får komma hit igen eller bli borta i 5 år?

Detta är för oss otänkbart. Lika så så vet vi inte hur han ska resa hem då vi antar att han inte bara kan boka biljett och åka med sitt pass, utan att han måste ha något form dokument? 

Vi vet inte vem vi ska vända oss till eller vad vi ska /lita/tro på eller göra. Tacksam för alla tips och råd!

Mvh Malin


Hej Malin 

Marockanska medborgare behöver beviljat inresevisum för att få resa in till Sverige. 

Samt att vistas en person illegalt i Sverige, så skall denna personen utvisas enligt lagen. 

Å om man har vistats illegalt i Sverige, så får man inte beviljat något nytt inresevisum till Sverige när man ansöker om detta ifrån sitt hemland.

Plus att skall man ansöka om permanent uppehållstillstånd på grund av att man har en maka eller make som bor här i Sverige, så skall den ansökan göras och ske på den svenska ambassaden. 

Det går att skicka in en ansökan till migrationsverket när man är i Sverige. Men ursprungspraxis i regelverket är att man alltid skall lämna in ansöka på ambassaden i sitt hemland. 

Det innebär därför att man nästan alltid får ett avslag på sin ansökan, och om man väljer att lämnar in den när man är här i Sverige. Det syns tydligt när man läser igenom och tittar på alla dem allra flesta fallen som har blivit prövade och som har avgjorts tidigare, och där de nästan alltid slutar med att man får ett avslag på ansökan. 

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Så tar vi tacksamt emot ett bidrag av dig till våra omkostnader och utgifter som vi har för servicen och hjälpen här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, också besvarar vi dina juridiska frågor gratis åt dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar