2017-03-21

Kan man starta en rättsprocess och stämma någon som inte följer en överenskommelse och som man har ett muntligt avtal med avseende en lägenhet?

Hej

Jag har låtit en kompis bo i min hyreslägenhet, och hon skulle betala hyrorna samt el och internet, och vi hade endast muntligt avtal mellan oss. Hon stod ensamt skriven på lägenheten

Nu visar det sig att hon inte har betalat en enda räkning och jag är vräkt. Dessutom är alla mina möbler borta från lägenheten. På grund av detta har jag fått över 40 000 kr i skuld hos Kronofogden.

Finns det möjlighet att stämma hon som bodde i lägenheten?

Tacksam för hjälp! / Jenny


Hej Jenny

Ja du kan stämma henne och kräva att hon skall betala till dig eftersom hon inte har följt den överenskommelse som ni hade om vad hon skulle betala.

Muntliga avtal är lika giltiga som skriftliga avtal. Problemet är bara att muntliga avtal är mycket svåra att bevisa när det kommer till att man måste stämma någon.

Så det största problemet du kommer om du stämmer henne och kräver dina pengar enligt er överenskommelse är att bevisa vad denna överenskommelsen var och ni har haft den eftersom den inte är skriftlig utan bara muntligen mellan er två.

Så vårt råd är att du överväger väldigt noga innan du stämmer och inleder en rättsprocess avseende det här ärendet då bevisningen verkar väldigt svår.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar