2017-02-13

Kan ni hjälpa oss med hur man gör en korrekt migrationsansökan angående anknytning som anhöriginvandrare för min partner?

Hej,

Jag och min flickvän vill flytta ihop i Sverige, och i mars 2016 så ansökte hon ifrån sitt hemland Bangladesh om att få uppehållstillstånd i Sverige, och för att få flytta ihop med mig här, så att vi kan få leva tillsammans i Sverige som partners och sambos.

Som vi förstår när vi läser på Migrationsverkets hemsida så ansöker man och avvaktar på svar.

Vi känner att vi vill prata med någon mer om detta.

Någon med erfarenhet och kunnande i en ansökan som denna, och som även kanske har arbetat med HBT relationer.

Då vi är ett samkönat par så är vi rädda för att någon ska se oss som mindre trovärdig som ett seriöst par. Samhället kan vara diskriminerande.

Vilka lagar och regler gäller när man ansöker med anknytning?
Har vi gjort allt som man kan tänkas göra för en ansökan?
Har jag vänt mig rätt i våra funderingar?
Vad mer kan vi göra för oss?

Vänligen Elisabeth


Hej ElisabethHar ni följt dessa instruktioner som står på Migrationsverkets hemsida här. Så är det inte mycket mer som ni kan göra. Mer än att vänta på att få ett beslut ifrån Migrationsverket angående er ansökan.

Ja, du har vänt dig rätt till oss om du har mer specifika frågor, eller vill ha mer ingående upplysningar om exakt vad som gäller vid en ansökan om anknytning som anhöriginvandrare.

Vill du ha enskild juridisk privat rådgivning så rekommenderar vi dig att boka en tid för detta via våran mejl här. Skriv i mejlet och föreslår också vilka dagar och tider som skulle kunna passa dig att vi kan kontaktar dig. 

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar