2017-01-04

Kan man få turistvisum till Sverige efter det att man har fått ett negativt avslagsbeslut på sin ansökan om uppehållstillstånd?

Hej,

Min pojkvän har ett gammalt negativt beslut som asylsökande och han får därmed inte vistas i Sverige förrns tidigast i augusti 2018 igen.

Min fråga är om han har rätt att hälsa på mig som turist max 3 mån innan 2018?

Han är boende på Malta nu och avser inte att ansöka om någon mera asyl här, tacksam för svar.

Mvh
Anne-Marie


Hej Anne-Marie

Det beror på vad din partner har för rättigheter att vara på Malta?

Har din partner uppehållstillstånd på Malta som ligger inom EU, så kan din partner resa och röra sig fritt inom hela EU, och där med besöka dig här i Sverige.

Har han inte uppehållstillstånd. Så får och kan han inte lämna det landet där han är nu, och detta kan han inte göra förrän han har fått ett uppehållstillstånd.

Ansöker din partner om turistvisum för att besöka dig här i Sverige, och gör det innan den tiden har gått ut som avseende hans avslagsbeslutet. Så kommer din partner att bli nekad turistvisum för att få komma hit och besöka dig.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar