2016-10-19

Vad och hur skall man göra för att kunna få ut ett ekonomiskt skadestånd när någon agerar vårdslöst och är vållande till dem uppkomna skadorna vid en renovering?

Hej,

Jag har en angelägen fråga gällande mina gamla föräldrar och deras hus.

För ett tag sedan fick de en lapp i brevlådan att grannen skulle blästra och göra vid sin fasad. Husen ligger kloss intill varandra.

När de kom hem en dag såg dom att man är uppe och trampar på deras tak och att det ligger material från blästringen och smuts som stänkt upp överallt på deras gård och fönster. Även inomhus.

Det har inte skett någon dokumentation eller samtal (mer än lappen med information om att man skulle blästra sin fasad) innan man började kliva på deras tak.

De är förtvivlade och tror att takpannorna går sönder och vet inte vad de ska göra.

Jag menar att man måste kontakta ägaren men också en advokat.

Kan ni ge mig ett råd.

Med vänlig hälsning
Elna


Hej Elna

Den som vållar någon annan en skada är ersättningsskyldig enligt skadeståndslagen.

Därför rekommenderar vi dig och dina föräldrar att ni ser till att dokumentera allt ni kan och detta mycket noga så ni har bra bevis på vad som har hänt och utifall att inte den som orakat och vållat skadan vill ersätta er för dem uppkomna skadorna.

Samt att det kan var en god och bra idé att redan nu i förebyggande syfte kontakta en advokat eller ett juridiskt ombud som oss här, och som då kan hjälpa er med vad som krävs för att föra er talan och vilken dokumentation skall till för att ni skall kunna driva och vinna ert skadeståndsanspråk.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar