2016-10-05

Vad kan man göra när ett samboförhållande har tagit slut och man inte kan komma in och hämta sin egendom och saker som man äger personligen?

Hej

Min styvdotter Josefin, har haft ett förhållande med Haidarat, som avslutats. Det var ett samboförhållande som inte blev förlovning i slutändan.

När Josefin ville ha sin dotters säng, smycken, dotterns sparbössa, tv:n och andra personliga tillhörigheter inkl. möbler som tillhört henne och som hon ägt innan samboförhållandet ingicks, nekas hon av Haidarat att hämtas i bostaden. Han har till och med bytt lås så den nyckel Josefin har, fungerar inte, trots att Josefin har betalat hyran under september. Förhållandet avslutades i mitten av september. Haidarat äger hyreskontraktet i Bjärred.

Nu är det så att min styvdotter också fick låna en tvättmaskin av märket Whirlpool, av undertecknad, då hon inte har råd med så mycket kläder då hon är arbetslös och för att inte vara beroende av tvättider, när hon behöver tvätta. Det var ett lån och det förstod Josefin och den skulle återlämnas om förhållandet skulle upphöra. Även detta vägrar Haidarat återlämna utan lägger bara på telefonen när jag vill prata med honom seriöst.

Sedan har jag hört att han har hyrt ut lägenheten i andra hand till andra, som då använder dels Josefins ägodelar och tvättmaskinen som om det vore Haidarats.

Varken undertecknad med fru är rika och inte Josefin heller. Så skulle vi vilja ha tips på en advokat/jurist i Malmö eller i dess närhet som kan hjälpa oss att göra en enskilt åtal, om inte ni kan ställa upp, om det finns chans att få tillbaka det som är vårt. Eller ett allmänt åtal om det är att föredra.

Finns det något vi kan göra för att återfå våra saker? Jag har meddelat Haidarat per e-post om att jag försöker få någon jurist som kan ta hand om ärendet, för nu har vi tröttnat på hans vägran att återlämna det som inte är hans.

Med vänlig hälsning
Lennart


Hej Lennart

Det ni kan börja med att göra är att polisanmälan angående det egenmäktiga förfarandet. Å leder detta inte till ett allmänt åtal, så kan ni fundera på om ni vill och skall väcka ett enskilt åtal ifråga.


Avseende en advokat eller en jurist som vi här kan hjälpa er. Å då skall ni söka efter någon som är expert på familjejuridik och familjerätt. Detta eftersom det handlar om en bodelning efter ett avslutat samboförhållande som vi har tolkat de som du har beskrivit här ovan.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar