2016-06-17

Vad skall jag tänka på och kolla upp för något om jag funderar på att köpa en butik eller ett företag, samt finns det färdiga företags- överlåtelseavtal och överlåtelsekontrakt att beställa?

Hej vilken bra sida ni har!

Har lite frågor till er.

Jag undrar om jag ska köpa en butik och affär eller nån verksamhet. Hur ska då kontrakten se ut
och avtalet alltså.

Vad ska jag tänka på?
Vad rekommenderar ni det ska stå på avtalet så att inga juridiska problem uppstår?
Finns det färdiga mallar?

Tacksam för svar

Med vänlig hälsning
Elias


Hej Elias

Du skall kolla upp allt väldigt noga och speciellt eftersom det är en affär och ett avtal angående en företagsverksamhet, och då gäller inte någon av alla den konsumentlagstiftning som finns och som skyddar dig normalt sett när du köper något.

Utan det är helt och hållet avtals lagen som gäller i denna typ av affärer, och i denna så anser man att båda parter är helt och hållet jämbördiga både juridiskt och kunskapsmässigt med mera om vad avtalet och affären innebär.

Det är helt omöjligt att rada upp vad som skall ingå i avtalet. För dem är högst individuella och helt beroende på vad typ av företagsverksamhet det är också vidare.

Men det finns färdiga standard avtalsom du kan beställa hos oss här, och sen rekommenderar vi dig att anlita en jurist som oss här på jurist@2b4y.com, eller en advokatbyrå för att få avtalet anpassat och utformat för just den företagsverksamheten som du tänker köpa.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar