2016-06-21

Vad kan jag göra om någon sprider ut falska rykten om mig på min arbetsplats?

Hej!

Jag har varit polis anmäld för hot efter en person på jobbet tjuv lyssnade på ett privat konversation jag hade med en kompis.

Hon tog en del av vad jag hade sagt helt ur kontext och gick till en person som, gick till någon annan, som gick till någon annan och sa jag hade hotat honom. Han gick till chefen, och resultatet, jag blev omplacerade på jobbet och han polis anmälde mig för hot.

Polisen har pratat med henne och min kompis och eftersom jag hade aldrig sagt vem det var jag pratade om, och, att jag pratade om någonting och inte till någon har polisen läget ner det, fanns ingen bevis.

Problemet är efter hennes skvallrar har rykten börjat och enligt de har jag, misshandlade personer, kniv huggit någon osv. Jag mår jätte dåligt eftersom jag vet folk viskar och peka åt mig, och att förklara till folk varför jag har blivit omplacerad är jobbigt och pinsamt.

Kan jag anmäl denna person som började skiten för förtal, och hur gör jag det?

Mvh
Sten


Hej Sten

Anser du att denna personen sprider ut falska rykten om dig på din arbetsplats, och att det vållar dig problem.

Så kan du anmäla personen som sprider ut ryktena om dig för förtal och ärekränkning, och en sådan anmälan gör du genom att gå till din lokala polisstation, och där göra du en polisanmälan angående saken.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar