2016-05-31

Kan man häva ett köp av en beställd och påbörjad ombyggnad samt renovering som har gått fel i en bostad enligt Konsumenttjänstlagen?

Hej,

Vi ville total renovera vår nya lägenhet och var då i kontakt med företaget som heter byggmäklarna. De var väldigt trevliga och kom och titta på lägenheten och efter flera mejl kontakter och samtal om hur och vad vi ville lämnade de en noggrann offert.

Vi accepterade offerten och entreprenören började jobba idag och det första de gjorde var att orsaka en stor vattenskada där både vår lägenhet och en del av bostadshuset är förstört. När jag kontaktar byggmäklarna säger de att inte har något med saken att göra utan det är entreprenören som är ansvarig.

Entreprenören som är arbetsledare har inte ens varit på plats och sett lägenheten och sen säger han att han kände bara till en del av offerten (badrummet) och inte resten av lägenheten. Så det tidsplan de har lämnat berör endast badrummet.

Har byggmäklarna verkligen inget ansvar här? Det är de som har lagt upp hela offerter och rekommenderat entreprenören.

Hur går vi vidare? Det är var deras dag 1 på jobbet, vi vill gärna avbryta detta och välja någon annan eftersom vi inte litar på dem och är rädda att de inte skulle då åtgärda felen.

Tacksam för vägledning.
Elham


Hej Elham

Det är Byggmäklarna som är ansvariga gentemot dig eftersom det är dem som du har förhandlat upp hela renoveringen med, och du behöver och skall bara vända dig till dessa om det är något som du har problem med och fel som du vill ha åtgärdade osv.

Har Byggmäklarna i sin tur anlitat någon underleverantörer som dem har tagit in i sin tur under sig, så är det Byggmäklarna nu som har ansvarar för att prata med dem. Samt tag i dessa underleverantörer om det är några problem och som dem inhyrda underleverantörer har orakat och gjort fel.

För att kunna häva avtalet med din leverantör av en konsumenttjänst, och som du nu har beställt och köpt av Byggmäklarna i det här fallet. Så måste dem har brustit i sitt avtal så mycket att man anser att dem inte kan uppfylla det följande som står i konsumenttjänstlagen, och som du hittar här på Hallå konsument och kan där läsa mer om nu på länken här.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar