2016-04-13

Har jag rätt att behålla den ekonomiska ersättningen som jag får av olika fonder och stiftelser när jag lever och har skuldsanering?

Hej!

Har man rätt att söka fonder och få behålla utbetalning om man får skuldsanering?

Mvh Tina


Hej Tina

Mycket bra och väldigt intressant fråga som du skickat in här.

För det handlar om man skall anse den ekonomiska ersättningen från en fond som lön och arbetsinkomster, eller som ett ekonomiskt bidrag?

Betraktar man det som en arbetsinkomst så får du inte behålla den delen av dina inkomster som överstiger existensminimum när du har en skuldsanering.

Men anser man att fond utbetalningarna är en form av bidrag och så som typ barnbidrag, så har du rätt att behålla dessa pengarna.

Men det finns inget entydigt svar på din fråga tyvärr. För vi kan inte hitta något skrivit i lagen som detta, och det finns inga direkta rättsfall som har avgjorts om hur man skall bedöma denna typ av fondersättningar vid en skuldsanering.


Men du har alltid rätt att söka ekonomisk ersättning från olika fonder oavsett vilket.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar