2015-12-14

Kan man på börja en renovering direkt när man har erlagt och betalat handpenningen på en bostadsrätt, villa eller fastighet som man har fått tillgång och tillträde till innan man har skrivit på och fullbordat köpeavtalet?

Hej

En liten undran. Om man köper ett hus och får tillgång 1 månad innan man tar över huset. Och jag t.ex. renoverar lite. Och säljaren sedan ångrar sig. Vad händer då?

Handpenning är betald, med vad säger ni?

Mvh Micke


Hej Micke

Ja, dem flesta fastighetsaffärer löper ju normalt hela vägen igenom, och fullbordas efter det att man har skrivit ett köpebrev och handpenningen har erlagts.

Risken du står om inte köpet skulle fullbordas och inte går igenom hela vägen till ett slutgiltigt köpeavtal mellan er.

Är att du inte för det första får betalt för det arbete och material som du lagt ned på dem ändringarna som du har gjort.

Plus tycker inte motparten om dem ändringarna som du har gjort på dennes fastighet. Så kan motparten även kräva dig på kostnadsersättning, och detta för att du har åsamkat och skadat dennes egendom, och detta genom dem ändringar du har åstadkommit genom din renovering på ett objekt som du inte äger till fullo.

Därför eftersom du känner dig lite tveksam på motparten. Så rekommenderar dig med att vänta en månad tills att du äger fastigheten själv till fullo och fram tills att hela fastighetsaffären är fullbordad och helt avslutad, och du vet med säkerhet att affären inte kan gå tillbaka.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar