2015-10-02

Hur köper man ett hus och fastighet om inte ägaren skriver på och sköter sina av- och inbetalningar på sina banklån till banken?

Hej.

Vi hyr ett hus som vi vill köpa.

Ägarna är engelska medborgare och numera bosatta i Adelaide Australien. De lämnade inga kontaktuppgifter annat en mejladress.

Vi flyttade hit 2012 bodde här till 2014, köpte eget ställe men trivdes ej. Sålde efter bara 9 mån och flyttade tillbaka hit januari 2015.

Värmepumpen var trasig (ingen hade varit här sen vi flyttade) & vi fick renovera den för egna pengar 8000 kr.

De skulle skicka hyreskontrakt men inget kom. Vi bet hyran på ett bankkonto. Har förstått att de "skiter" i huset & alla gamla skulder de har i Sverige ( ej skött sina huslån mm).

Via mejl lovade de oss köpa huset, vi fick lånelöfte & det fattades bara deras namnteckningar som de skulle ordna & skicka till banken. Men inga papper kommer, de svarar ej på mejl och har gjort sig helt onåbara även för bank & övriga gäldenärer.

Vi vill och kan köpa. Men enligt banken måste det gå till exekutiv auktion. Är det verkligen så? Finns det verkligen inget alls vi kan göra för att påverka bank eller fogden?

Älskar detta hus och vill verkligen inte att det ska gå till auktion.

Tack på förhand. Birgitta


Hej Birgitta

Om ägarna som har lagfarten på huset inte skriver på överlåtelsehandlingarna och inte sköter sina inbetalningar på sina lån avseende fastigheten. Så finns de ingen annan laglig väg som ni kan bli rättmätig ägare och få lagfartshandlingar samt bli registrerade ägare till fastigheten, än att köpa fastigheten när den blir till salu på exekutive auktion hos kronofogdemyndigheten.

Försöker ni köpa huset på något annat vis riskerar ni att inte få lagfart och blir registrerad ägare till fastigheten. Samt om den lagfartsregistrerade ägaren kommer och gör anspråk på att få tillbaka sin fastighet, så kommer ni att förlorar fastigheten.

Därför kommenderar vi er att följa bankens och kronofogdens råd om att köpa fastigheten på exekutiv auktion hos kronofogdemyndigheten när den blir till försäljning där.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar