2015-09-25

När kan kronofogdemyndigheten göra en utmätning i ett hus och egendom för skulder som man har på kronofogden?

Hej.

Jag ligger under skilsmässa, flyttat ut förra året ur vår gemensamma hus. Jag har nu hamnat på Kronofogden och dem har gjort en utmätning av lön. Men fanns inget att ta ifrån den.

Kan de komma utmäta huset och det trots jag inte bor där?

Kan jag påverka så att han inte mister huset?

Med Vänliga Hälsningar

Anna


Hej Anna

Det som påverkar om kronofogden kan mäta ut huset för dina skulder eller inte är följande:

Står du skriven som ägare eller delägare till huset på lagfarten. Så räknas de som dina tillgångar och kronofogden kan dem mäta ut den del av huset som du är registrerad för, och för att få in kapital och pengar till dina skulder som du har hos kronofogden.

Det andra som styr kronofogdens utmätningen möjligheter av huset. Är om ni är gifta och man räknar huset som samägande av giftorättsgods, och har ni inget bodelningsavtal och äktenskapsförord som reglerar att de är din makes enskilda egendom. Så kan kronofogden utmätning i huset och i den delen av huset som du äger, och som motsvarar dina skulder. 

Samt de att du har flytta där ifrån påverkar alltså inte kronfogodens möjligheter att göra en utmätning i huset.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar