2016-11-11

Vad händer om man har ett och har fått ett falskt och ogiltigt andrahandshyreskontrakt angående en lägenhet som förstahandskontraktsinnehavaren inte har fått godkänt av fastighetsägaren?

Hejsan

Jag och min sambo har skrivit ett kontrakt med en man som står för första hyreskontrakt hos ett bolag som ägde lägenheten. Det är ett inneboende kontrakt med nästan hela lägenhetsytan på 70 kvm.

Kontraktet var ogiltig samt olagligt för att han inte hade registrerat det. Vi hittat en annons på blocket och flydde in. Nu är han av med hans första kontrakt, och vi är uppsagda också.

Vårat kontrakt gäller fortfarande och vi väntar på kronofogden. Jag har anmält honom för bedrägeri hos polisen. Polisen har sagt att jag bör gå och överklaga kronofogdens beslut, och gå till tingsrätten med det.

Vad kan jag och min gravid sambo förvänta oss?

Jordan


Hej Jordan

Har ni fått ett brev från kronofogden om att ni riskerar att bli avhysta från lägenheten och som ni skall svara på. Så skall ni bestrida detta krav som kommer fastighetsägaren, och som han har nu lämnat in till kronofogden.

Samt att angående den uppsägningen av er som fastighetsägaren har skickat till er, skall ni också bestrida denna och den skicka till dem.

När ni har bestridit båda dessa krav om uppsägning respektive avhysning från lägenheten så måste fastighetsägaren gå vidare med ärendet till tingsrätten om han vill ha avhysta från lägenheten.

Alternativt så kan fastighetsägaren gå med på att skriva ett nytt förstahandskontrakt mer angående lägenheten.

Blir det rättegång om saken i domstol så rekommenderar vi er att ta kontakt med och anlita ett juridiskt ombud som kan hjälpa er.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar