2016-10-12

När kan man söka om att få komma hit och stanna enligt reglerna om och avseende särskild anknytning till Sverige?

Hej!

Jag undrar hur stor chans det är att få stanna i Sverige p.g.a. särskild anknytning till Sverige om personen ifråga har bott här i 8 år, 1, 5 år på förvar. 1,5 år som gift. 3 år som papperslös och sedan 2 år i en relation som nu tagit slut. Han har haft arbete i 1,5 år på heltid, har varit sjukskriven sedan ett halv år men är nu tillbaka på jobbet.

Han kommer från Afrika.

Om ni bara skulle kunna svara på denna fråga, även om det bara är en gissning så skulle vi kunna gå vidare och anlita er.

Jag skulle verkligen behöva svar på frågan så snart som möjligt dock.


Med vänlig hälsning

Anna


Hej Anna

Det som man anser med och som utgör särskild anknytning till Sverige. Är att om man har närstående här. Det vill säga har en partner och barn här.

Det är inte själva vistelsetidens längd i Sverige som räknas när man gör bedömningen om man har rätten till en särskild anknytning till Sverige.

Så utifrån det du beskriver i ärendet här ovan, och detta då i förhållande till regelverket för särskild anknytning till Sverige. Gör vi bedömningen att det föreligger inga skäl för att bevilja ett uppehållstillstånd för personen enligt denna regel om särskild anknytning till Sverige ifråga.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar