2016-10-11

Kan man påverka och göra något för att snabba upp och korta handläggningstiden på Migrationsverket vid en ansökan om migration eller svenskt medborgarskap?

Hej,

Mitt namn är Bibballi och nyligen fick jag min svenska medborgarskap.

Jag gifte sedan 2010/12/12. Jag och min fru bor i Sverige, och hon flyttade till Sverige på 13-05-2011 och är registrerade i Skatteverket.

Nu är hon håller permanent uppehållstillstånd och fick behörighet att ansöka om svenska medborgare.

Finns det något sätt på hur vi skulle kunna få ett snabbare beslut från Migrationsverket? Eftersom på hemsidan är behandlingstiden för ett medborgarskap kan ta upp till 19 månader,

Jag söka råd om detta, så att min fru kan planerar att byta till ett nytt jobb.

Jag ser fram emot att höra från er.

Ha en bra dag!

Med vänlig hälsning
Bibballi


Hej Bibballi

Det inte mycket ni kan göra för att påskynda Migrationsverkets besluts process i ert ärende angående din frus ansökan om att bli och få ett svenskt medborgarskap.

Dem långa handläggningstiderna på Migrationsverket beror på dem extrema invandringsströmmen som kom för drygt ett år sedan till Sverige, och var på migrationsverket ligger fortfarande långt efter och lider av stor personalbrist sedan dess, och detta för att kunna hinna ta ifatt och korta dessa väldigt långa handläggningstiderna dessvärre.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar