2016-09-14

Kan grannarna i en bostadsrättsförening få en annan bostadsrättsinnehavare avhyst och vräkt från sin egen bostadsrättslägenhet om denna hyresgästen sköter sig?

Hej.

Vi är båda i 80 års åldern och bor sedan ett 10 tal år tillbaka i ett radhus med hyresrätt 55+. Vi är skötsamma och ordentliga på alla sätt. Vi flyttade hit från annan kommun. De flesta av hyresgästerna bodde tidigare redan i denna kommunen.

Nu cirkulerar det rykten om oss och eventuellt bilder. Vi vet inte det med säkert men vi misstänker detta, och det handlar om hur vi levt för ca 40 år sedan på 1970 talet.

Grannarna drar ner för fönstergardinerna och hälsar avmätt och håller sig inne. De som vi umgås med ser ledsna ut, och ingen säger någonting om vad orsaken är.

Vad ska vi göra och kan grannarna gå samman och begära oss vräkta?

Vi har den finaste och mest välskötta trädgården och det har skapat en viss avundsjuka.

Lena


Hej Lena

Så länge ni följer dem ordningsstadgar som föreningen har, och ni sköter er på ett normalt och trevligt sätt i övrigt. Så finns det ingen lagstiftning som säger att grannarna kan tvinga er att bli avhysta eller vräkta ifrån er bostad, och därmed tvingade med att sälja er bostadsrättslägenhet och flytta därifrån.

Skall någon annan kunna tvinga en hyresgäst att bli avhyst eller vräkt från sin bostad. Så måste det grunda sig på händelser som har skett inom den senaste tiden när man har bott i bostadsrättsföreningen, och får inte avse händelser längre bak i tiden.

Plus skall man har rätt att få igenom en avhysning, så skall bostadsrättsföreningen dela ut minst 3 skriftliga varningar med motivering till dess och delge dem till hyresgästen för att dem skall kunna gå vidare och kräva samt få igenom en avhysning av hyresgästen.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar