2016-08-29

Vad måste man och vad kan dem kräva att man gör för att ersätta en skadan som man har av misstag orsakat på någon annans saker och egendom?

Hej

Min dotter lånade kompisens Ipad utan lov. Den är ca 6 månader gammal.

Hon råkade tappa den och glaset sprack. Inga andra märken syns.

Vi gjorde upp med familjen att vi tar reparationen på vår hemförsäkring och det accepterades. Om den inte går att reparera så får vi en ny enligt försäkringsbolaget.

Nu, några dagar senare så får vi hotfulla mejl att de inte accepterar en reparerad enhet... och att vi ska köpa en ny och det nu! Den gamla kan vi behålla.

Vad är praxis? Jag menar den var inte ny och det var en olycka. Kan man verkligen kräva en ny. Det går ju normalt inte ens vid garantireparation.

Tacksam för svar.

Lars


Hej Lars

Om man utsätter någon annan för en skada. Så enligt lagen är man skyldig att ersätta den skadelidande och detta så denna inte lider någon skada längre på grund av det inträffade.

Så i det här fallet så lagar ni det spruckna glaset så Ipaden, så får man anse att ni har återställt skadan, och därmed har ni gjort vad ni behöver göra för att motparten inte skall ha lidit någon skada.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar